Tourists don't know where they've been......

8 mei 2009 - Rainbow Beach, Australië

Travellers don't know where they're going.

What's up!

Na ons laatste berichtje zijn we de volgende dag vanuit Brisbane naar Noosa gereisd. Noosa  is een heel mooi idyllisch plekje. Hele mooie kustlijn waar een National Park aan grenst en  waar we onze eerste koala hebben gezien! Verder hebben we ons daar 4 dagen bezig gehouden  met elkaar in de haren te vliegen. Na 3 maanden vonden we dat we eens even wat tijd voor  onszelf nodig hadden, gelukkig hadden we daar ook weer snel genoeg van en zijn we nu  uiteraard weer dikke vriendjes:D

Na Noosa was het tijd voor wat meer avontuur. Op naar Fraser Island! Om naar Fraser Island  te gaan moet je eerst naar Rainbow Beach. Er is helemaal niks te beleven in Rainbow beach.  Om maar wat te noemen, de dichtsbijzijnde bank is 30 km verderop. Nevertheless, een  supermooi plekje. Toen we hier aankwamen zagen we een bekend gezicht, Matty Devitt, een  muzikant die we in Byron hebben ontmoet. Wat blijkt, hij is de manager van het hostel.  Toeval? Denk het niet. Vanuit dit hostel hebben we met een groep van 10 mensen een 4Wd jeep  gekregen en hebben ze ons gedropt op 'the island'. Fraser Island is het grootste zandeiland  ter wereld, veel zand dus. Heel veel zand. En daar gingen we met z'n tienen in een jeep met  een paar tentjes en voedsel voor 3 dagen. Alleen maar zandweggetjes met hobbels en kuilen,  dus ga maar na hoe onze billen aanvoelden na 3 dagen achterin zitten. We hebben vooral heel  veel rond gereden en we zijn naar een paar hele mooie meren geweest, super helder water waar  zo goed als niks in leeft. Het is moeilijk te beschrijven hoe mooi het was, dus hebben we  ook maar een paar foto's gemaakt:). 's Avonds gezellig met z'n allen eten, drinken en  liedjes zingen en daarna heerlijk slapen op onze maarliefst 1 cm dikke matjes. De 2e nacht  hebben we op het strand geslapen, onze wc was een kuiltje in het zand en we werden  gezelschap gehouden door een paar dingo's die om onze tenten heenliepen. Voor degene die  niet weten wat dingo's zijn, google! We hadden gelukkig ook een hele leuke groep, waar we  dus echt een paar hele leuke dagen mee hebben gehad. Het enige minpuntje was dat we op het  einde met z'n allen nog 750 dollar moesten betalen, omdat de vering van de auto kapot was  gegaan. Dat was wel even balen, vooral omdat het iets was waar wij niks aan konden doen.  Maarja, maak dat 2 botte australische autoverhuurders maar eens duidelijk. Wat hebben we  hier weer van geleerd? Wij kunnen maar beter uit de buurt van auto's blijven, blijkbaar gaat  dat niet helemaal goed samen..
Na Fraser zijn we weer teruggekomen in Rainbow Beach. 's Avonds heeft Jimmy hier een  optreden gedaan en zo is het balletje gaan rollen. Iedereen was heel erg enthousiast met als  gevolg dat hij de dag daarna in het hostel hiernaast heeft gespeeld. Inmiddels heeft hij nu  al 2 keer in allebei de hostels gespeeld en aankomende zondag in het hotel aan de overkant  van de weg. We krijgen hier nu gratis accomodatie, eten en drinken en genoeg geld van de  andere hostels om onze pinpassen voor een tijdje in de portemonnee te laten rusten. Het is  best belachelijk wat we voor een optreden krijgen, ze hebben zelfs een kamer met 7 bedden  voor ons gereserveerd zodat we alleen konden zijn.

Het plan was sowieso om te gaan werken in Australie. Het zou budgetmatig gezien geen optie  zijn om een heel jaar lang vakantie te vieren. Hier hebben we nu dus een oplossing voor  gevonden:) Geen fruitplukken, maar 1 keer per week optreden. We kunnen hier in het hostel  nog een tijdje blijven, zodat Jimmy elke week een paar optredens doet en daarnaast gaan we  ook allebei wat schoonmaak- en keukenwerk doen om de pot te spekken:). Morgen verhuizen we  naar de staffroom, we hebben dan onze eigen kamer met tv en dvd en badkamer!

Vanavond is karaokenight! Wooohooohooo!

Oja, als laatste noot. Hoe is het met jullie allemaal?:D

1. Team Dixons:
    Hey Peeps,

Ik hoor het al... 7 bedden.... Leven als een artiest he ;) ahum Popster ;) Heb je al groepies?

Tja, Jimmy en auto's.... het lijkt idd een heel verkeerde combi, maar jah het kan ook gewoon EVENTJES niet meezitten, maar dan over langere periode.

Hier is alles lekker! hebben Tax Free dagen.. Oftewel btw meteen teruggeven. zo ongeveer dan.
    We hebben nu scheerapparaten en Ladyshaves enzo. De lol kan niet op!!! Beginnen net een X-tra te worden!

Heey, veel plezier daaro nog en maak mooie foto's. We schrijven ons bij deze al in voor de fotoavond :-) Wie gaat er mee...??? Even wel een zaaltje zoeken ofzo... Maar jah, jij hebt je hostel al.. zullen we daarheen komen?

Groeten Roy und Anita
  2. annelies sn cor:
    hoie jim en han
    wat hebben jullie toch een geluk met autoooooooos
    maar ja is gebeurt en dat weegt niet tegen alle andere avonturen op
    zolang het met jullie maar goed gaat
    ik mis jullie wel heel erg maar ik moet nog even wachten op jullie heb ik in de gaten
    geniet maar van alles en als jullie wat nodig hebben hoor ik het wel
    dikke kus van mammels
  3. Ronnie & Jolien:
    Hey lui,

Nou ik heb die dingo's ff gegoogled, maar dat lijkt me nou niet echt een pretje om die in je buurt te hebben, of wel. Anyway, nice pictures!;)
    En wat een privileges zeg! En dat alleen door 1x in de week op te treden, heel relaxed. Enjoy guys!

xx Jolien
  4. henny en marij:
    8 mei 2009
    hoi jim en hanneke,bedankt voor de dikke knuffel van annelies die namens jullie kwam, en ik mis je heel erg, xxxjes kiki.

hoi kinder,
    jullie kunnen beter een fiets huren,
    wij zijn blij dat jullie het naar je zin hebben,
    geniet er van.
    knuffels van ons allemaal.
  5. Roos:
    Hee you 2,

Het artiestenleven is begonnen ..... en als jullie daar willen blijven zal Jimmy in Nederland toch zeker een concert geven .... toch??

Groetjes, geniet ze, dikke knuf!
    Roos.
  6. sina:
    12 mei 2009
    Hey luitjes

He Jimmy, doe maar niet te veel optreden daar!! Anders wordt je misschien nog ontdekt en komen jullie niet meer terug en dan gaan we jullie nog meer missen. Er zijn weer erg mooie kliekjes getrokken.
    Groetjes sina
  7. Cristina:
    12 mei 2009
    Hoi hoi!!!

Zo, jullie hebben het mooi voor elkaar!
    Klinkt echt super allemaal en de foto's zijn
    fantastisch! Echt heel mooi.
    Lukte het piesen in een kuiltje Han?!
    Ik kan me herinneren dat de franse 'hang'toiletten nooit echt jouw specialiteit waren, ben benieuwd hoe je dit vergaan is....hihi!

Dikke knuffel van ons!
  8. Davide:
    14 mei 2009
    Hé Hanneke.

Je hebt toch zo'n plastuit van het Kruidvat meegenomen....

Doei,
    Davide
  9. wieke:
    24 mei 2009
    Hoi alletwee,

Alles goed? Vermaken jullie je nog steeds in Rainbow Beach? Ik heb inmiddels Australie verlaten en zit nu in Thailand. Dit is echt weer een hele andere wereld. Morgen vertrek ik voor mijn rondreis door Thailand.Geniet nog lekker samen daar.

Groetjes Wieke
  10. Sonja:
    3 juni 2009
    Hoihoi,

Zo te zien hebben jullie het daar goed naar jullie zin! En wat ziet het er daar mooi uit!!! Jammer van die enge beesten, maar terug in Nederland zijn jullie vast niet meer bang van een simpel huisspinnetje of muis;)
    Geniet er nog maar lekker van!!

Groetjes Coert en Sonja
  11. Marcel Wendy Kiki en Glenn:
    14 juni 2009
    Hey Jimmy en Hanneke....

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag he Jimmy en dat er nog maar vele jaren bij mogen komen( maar die vier je dan wel hier he!!) Verder alles goed daar met jullie? Zal toch zeker wel he daar in dat verre land(je)... Veel plezier verder en we hopen dat je er een te gekke dag van maakt!

Een hele dikke kus van ons allemaal en natuurlijk een dikke knuffel van de kids!

Groetjes Marcel Wendy Kiki en Glenn