Heading North
16 juni 2009 - Cairns, Australië
Hello! Hier zijn we dan weer na een lange stilte..
Alles goed daar in het warme Nederland?
We zijn naar de vliegmaatschappij geweest om onze vluchtdata vast te stellen.
14 september vliegen we naar Bangkok.
25 Januari 2010 om 11:05, kunnen we een feestje houden op het vliegveld in Brussel! Iedereen die voor die tijd onze kant op wil komen, is uiteraard van harte welkom... :)
De maand mei is omgevlogen. We zijn in Rainbow Beach blijven plakken en hebben wat werk verricht om onze pot te spekken. Naast het optreden hebben we voor onze accomodatie kamers schoongemaakt en in de keuken gewerkt. Iedere dag "friet met biefstuk (buffelstekker)" ging er wel in. Alsof Hanneke nog niet genoeg uren draaide (10 per week...), heeft ze ook nog een bijbaantje gehad in een cafe aan het strand. Rond half mei kregen we de drang om toch maar eens verder te gaan. Ons tempo ligt niet erg hoog de laatste tijd, dus we zijn pas begin juni op de bus gestapt.
Een kleine 5 uurtjes later kwamen we aan in "town of 1770", een klein dorpje met relatief mooie stranden. "Relatief" wil zeggen dat het eigenlijk een verschrikkelijk mooi strand betreft, maar we zijn de laatste tijd gewoon een beetje verwend geworden. Het was hier al weer een stukje warmer dan in Rainbow Beach, dus hebben we een paar dagen lekker in de zon gelegen om een beetje bij te bruinen. Daarnaast hebben we ook een middagje op het politiebureau doorgebracht. Dit omdat we de 2e nacht werden wakker gemaakt door geroep en gebons op de deur. Een of andere rare kerel wilde dat we hem binnenlieten. Mooi niet dus, dachten wij, maar hij was nogal een volhouder. Op een gegeven moment vonden we het toch wel een beetje eng worden aangezien we daar maar met z'n drieen op een kamertje lagen in een hutje in de middle of nowhere, dus hebben we de politie maar gebeld. Uiteindelijk is hij weggegaan, maar de volgende dag moesten we wel naar het politiebureau komen om een officiele aangifte te doen aangezien ze hem hadden opgepakt. Blijkbaar was hij het hele dorp rondgegaan om onrust te veroorzaken.
Na 3 dagen 1770 hebben we een nachtje doorgebracht in een bus, die ons naar Airlie Beach heeft vervoerd. Hier zijn we op een grote zeilboot gestapt en hebben we met een groep van 15 personen 3 dagen gezeild op de Whitsunday Islands. We hadden 3 dagen stralend weer, dus veel in de zon gelegen, gezwommen en gesnorkeld. Het snorkelen was echt super mooi, heel veel koraal en mooie visjes. We hebben ook een paar grote zeeschildpadden gezien. Een van de stranden die we bezocht hebben was Whitehaven Beach (google!), het op 4 na mooiste strand ter wereld. Mooi was het zeker! We werden daar om half 9 's ochtends gedropt vanaf de zeilboot. Jimmy vond alles zo mooi dat hij zelfs vergeten was om op de boot naar de wc te gaan. Eenmaal op het eiland bij het uitkijkpunt aangekomen kwam het kopje er al uit. De nood was zo hoog dat hij in de bosjes is gaan zitten en zoals een echte bosjesman z'n kont met blaadjes heeft afgeveegd. Het was dus meer Brownhaven Beach... Hij geeft de schuld aan de chefkok van de boot, omdat die veel te veel en veel te lekker eten maakte. Al met al, een enorm geslaagde trip!
Na onze zeiltocht zijn we in een keer doorgereden naar Cairns, nog een keer 10 uurtjes met de bus. Inmiddels zijn we al een paar dagen in Cairns. Cairns is een hele mooie stad, helaas wel vervuild door teveel bierzuipende backpackers. Wat we hier vooral gedaan hebben is heel veel geregeld, waaronder onze inentingen voor Thailand. Dit was nog een heel avontuur. Jimmy was bang voor de spuiten, dus die is er voor gaan liggen. Het bleek dat de spuit niet te voelen was, dus hij was oke. Hanneke was iets stoerder en bleef zitten terwijl ze de spuit kreeg. Vervolgens viel ze flauw en kon alsnog opgeraapt worden. Gelukkig krijgen we nu (hopelijk) geen cholera, hepatitis A, B, tetanus en malaria..
Natuurlijk was er nog Jimmy's 24e verjaardag!! Lekker veel chocolade taart gegeten. 's Avonds nog een feestje gebouwd waar Jimmy moest optreden en waar we nog een paar vrienden uit Byron Bay zijn tegengekomen!
We hebben vandaag een auto gehuurd, waarmee we de komende twee dagen de buurt gaan verkennen. Het plan is om naar Port Douglas, Daintree National Park en Cape Tribulation te gaan.
Volgende week dinsdag beginnen we aan onze roadtrip naar Darwin!
Daarover later meer!

kon iech mer naor uuch tow komme
iech bin jaloers op de fotoos wat iech zeen
prachtig
mer veer zien us in oktober in thailand
verheug miech derop um uuch te zien
groetjes vaan cor en mammels
Blij dat het allemaal goed gaat met jullie.
Je maakt een heleboel mee zo! Ik begrijp dat we nu echt af kunnen gaan tellen!
Mooie foto's! Het is om jaloers op te worden. Mooie stranden en blauw water.
Alvast goeie reis voor de volgende trip.
Liefs
Richard en Betty.
Kus! Merel
fijn dat jullie zoveel plezier hebben in de dingen, wat jullie allemaal doen .
wat een prachtige foto"s
kiki bedankt jullie voor de knuffel,
heeeeeeeeeeeeeel veel knuffels van kiki doei.
liefs henny en marij
xxxxjes van kiki
Gaaf joh ook nog nr bangkok, als je t doet, dan doe je t goed!
Geniet ervan jullie beiden, met volle teugen!
Veel liefs en groetjes van mij!
25 januari lijkt ver weg, geniet van jullie tijd. Maar dat zal wel lukken gezien de verhalen en de foto's. Hey Jimmy nog van harte gefeliciteerd.
Veel plezier
Groetjes en een knuffel van Sina
Wat leuk weer eens iets van jullie te horen. Zo te lezen bevalt de trip tot op heden goed, leuk hoor! Geniet er nog maar lekker van, de tijd vliegt!
Heel veel plezier nog en natuurlijk goed oppassen!
Groeten van Hans, Mariska en Lotte
Jeetje wat een mega mooi strand zeg! Ik ben ook echt zooo toe aan vakantie! Als ik 't geld had, dan was ik wel jullie kan op gekomen ;)
En januari 2010, jezus dat klinkt ver weg. Maar ik snap het wel hoor, als je in zo'n mooi relaxed land bent, dan heb je niet echt reden om naar Nederland te gaan behalve voor fam en vrienden of course.
Anyway, veel plezier en benieuwd naar jullie volgende message!
xxx Jolien
Groetjes Suus
Enorm bedankt voor de leuke dvd!!! We hebben enorm genoten.... Hebben ook nog een reactie geplaatst op de hyves van Jimmy... Anyway.. De kids weten nu weer wie die rare oom en tante zijn die zo ver weg zitten... 25 Januari zijn we daar meet heel veel tissues, bier en slingers, confetti, rollen wc papier en fopartikelen whawhawhaaaaaa...
Veel plezier daar in verwegistan en puunekes en knoevelkes vaan us allemaol!
Marcellovic Wendiva Glennmeister en Kiekel