Thailand!

23 september 2009 - Ayutthaya, Thailand

Zoals jullie hebben kunnen lezen hebben we onze laatste weekjes in Australie in The Arts Factory doorgebracht. We hebben daar opnieuw weer een super tijd gehad met als gevolg tranen met tuiten toen we de plek weer moesten verlaten voor de laatste keer.. (dit jaar;-)). De goede kant van het verhaal was natuurlijk dat de reis verder ging richting Thailand met een tussenstop bij de Dutch snackbar in Sydney, want 7 maanden zonder frikandellen is wel een beetje veel van het goede! We zijn vanuit Byron Bay naar Sydney gevlogen. Hier aangekomen hebben we ons eerst volgegooid met Mc Donald's en vervolgens hebben we ons begeven naar onze doorgezakte bedjes in een goor hostelletje, waar we onze laatste 2 nachtjes in Australie hebben doorgebracht. De volgende dag zijn we vol goede moed opgestaan, want vandaag stond de Dutch snackbar op de planning! Na uren door Sydney rondgedwaald en overal gevraagd te hebben bleek uiteindelijk tot ons zeer grote verdriet dat 9 maanden geleden de snackbar is afgebroken. Dat deed even pijn, geen broodje mora-kroket, frietje sate met echte mayonaise, frikandel speciaal, bitterballen, kipcorn, viandel... Daar moeten we dan nog maar even 4 maandjes op wachten.
Na nog een slapeloze nacht zijn we naar het vliegveld in Sydney gegaan. Hier vertrok ons Vliegtuig keurig op tijd naar
Bangkok, waar we 9 uurtjes later zijn geland. In het vliegtuig hebben we nog een nare ervaring opgedaan, maar ook deze keer weer niet geschikt voor kinderen onder 16..

Bangkok was... warm.. om half 1 's nachts was het nog steeds 30 graden. We hebben snel een taxi genomen die ons bij ons guesthouse heeft afgezet. Hier wisten we niet hoe snel we van onze kamer met ventilator moesten switchen naar eentje met airco.
Het guesthouse waar wij sliepen lag net naast Khao San Road, het backpackercentrum van Bangkok. Deze straat leeft 24 uur per dag. Er is altijd wat te doen en er zijn altijd meer dan genoeg mensen aan het werk om jouw portemonnee leeg te roven. Je kunt niet door de straat lopen zonder dat je aangevallen word door tuk-tuk(kleine open taxi's op drie wielen) chauffeurs die je voor veel te veel geld de hele stad door willen brengen. Daarnaast heb je de kleermakers. Op elk gedeelte van de straat staat er wel eentje. Ze trekken je allemaal (bijna letterlijk) mee hun winkel in en proberen je een pak aan te naaien (in meerdere zinnen van het woord..).
Kortom, het is echt een heel andere wereld dan wat wij gewend zijn. Naast alle oplichterij waren de eerste drie dagen in Bangkok wel echt een super ervaring! Het is een hele vieze volgebouwde stad met overdreven veel mensen erin. Overal eetstalletjes langs de weg en ongeveer elke straat heeft een eigen markt. We hebben ons vermaakt met het spotgoedkope maar heerlijke thais dineren, het kopen van wat nieuwe kleren en het bezoeken van een Buddha. Dat terwijl we ongeveer 4 grote flessen water naar binnen gooide per dag omdat we anders compleet uitdroogden van het zweten.
We hadden natuurlijk geen idee waar we na Bangkok heen moesten gaan, dus hebben we op aanraden van iemand een bezoekje gebracht een de toeristenpolitie. Achteraf hoorden we dat er hier maar een van blijkt te zijn in Bangkok en daar waren wij dus niet. Wij hadden een nep toeristenpolitie-bureau te pakken met nagemaakte badges en al. Die wist niet hoe snel hij ons in een tuk-tuk moest duwen voor maar heel weinig geld, om vervolgens een rondje door te stad te maken met een tussenstop bij een T.A.T.
T.A.T. staat voor Tourism Authority Thailand en is een informatiepunt voor toeristen. De meeste Thaise reisbureau's maken hier misbruik van en plakken de letters T.A.T. op hun ruit, zodat toeristen naar binnenlopen om vervolgens met een geboekte tour voor veel te veel geld weer de deur uit te lopen. Wij kwamen dus ook bij zo eentje terecht. De verkoopster was erg goed, maar wij waren beter.. Ze had binnen 2 minuten een hele planning voor ons gemaakt voor de komende maand. Dit zou ons 600 euro per persoon kosten, inclusief overnachtingen en tours. Dit lijkt natuurlijk heel weinig, maar inmiddels uit ervaring weten we dat we voor 2 euro per persoon een paar honderd kilometer verderop kunnen zitten. Zo goedkoop is alles hier dus.. Het was nogal moeilijk om nee te zeggen, omdat ze bleef aandringen totdat Jimmy met de briljante smoes kwam dat we morgen met nog 2 vrienden zouden terugkomen die ook wilden boeken. Mevrouw zag dollartekens, waardoor wij met een mooie planning voor de komende maand het pand konden verlaten. De tuk-tuk chauffeur stond nog steeds netjes op ons te wachten. Hij bracht ons naar de Buddha, waar hij ons opnieuw beloofde te wachten. 10 minuten later kwamen wij terug en de chauffeur was verdwenen. We hadden gelukkig nog niet betaald. Na het besef dat er hier te veel mensen zijn die je niet kunt vertrouwen, hebben we besloten om helemaal niks te boeken en alles op eigen houtje te doen.
De volgende dag zijn we dan ook naar het busstation gegaan. Daar zijn we op een bus gestapt naar Kanchanaburi, dit is de plaats waar de brug over de rivier Kwai is. Op het busstation in Kanchanaburi kwamen we een overactief Argentijns meisje tegen waarmee we de dag hebben doorgebracht. We hebben de beroemde brug bezocht en zijn uiteindelijk bezweet beland in ons bungalowtje aan de rivier.

De tweede dag in Kanchanaburi zijn we naar de Tiger Temple gegaan. Een Boedhistische tempel waar tijgers leven. Het is 10 jaar geleden begonnen met 2 tijgers die naar de tempel gebracht werden omdat hun moeders door jagers vermoord waren. De monnik in de tempel heeft hen verzorgd en grootgebracht. Steeds meer tijgers zijn in de loop der tijd naar de tempel gebracht, waardoor er op het moment 46 tijgers verblijven. De tijgers zijn getraind door de monnikken waardoor ze "tam" zijn. Je kunt (onder zwaar toezicht en strikte regels) sommige tijgers gaan aaien. Het is op zich heel indrukwekkend en eng om een tijger te mogen aaien, maar het is erg jammer dat het zo'n grote toeristische attractie is geworden. Als ik zo'n tijger was had ik allang een vervelende toerist verscheurd:)

's Avonds na het 1 euro thais diner bij ons bungalowtje aan de rivier waren we weer verzadigd en verkwikt (en aanmerkelijk aangedikt)! Een vroege slaper maakt een gegeven paard zeer fit de volgende dag:D De volgende dag stonden de "Erawan Waterfalls" op het programma. Al met al een heerlijke 2 uur durende zweetbusreis met arko (alle ramen kunnen open). De waterval was mooi:D Er was heel veel water..

De dag erna zijn we vertrokken naar onze huidige bestemming, Ayutthaya (The secret city). Deze stad is ooit de hoofdstad van Thailand geweest. Het stikt hier van de tempels. Gisteren hebben we fietsen gehuurd en zijn we de buurt gaan verkennen. We kunnen hier heel diep ingaan op alle geschiedenis achter de tempels, maar dat is maar relatief interessant als je hier niet zelf rondloopt.

Vandaag hebben we een rustdagje genomen, zodat we eindelijk dit verhaal voor jullie konden typen. Maarja, genoeg over ons. Hoe is het daar? Wat zijn de nieuwste roddels?
Het doel van deze reislog is om een record aantal reacties te krijgen na deze update. Dat wil zeggen dat iedereen, maar dan ook iedereen die dit leest even een reactie moet plaatsen. Wij zien ze met plezier tegemoet! :D

Ayu(tthaya) paraplu en tot de vollugunde kier!

1. lars:
    Reactie 1:

7 maanden zonder frikandellen??
    Ik hield t nog geen 7 dagen vol ;)
  2. margo:
    hey hallo Hanneke en Jimmy,
    Jullie genieten nog steeds van elkaar en de avonturen die jullie mee maken .....fantastie's dat jullie dit allemaal mee maken .
    Trouwens Jimmy een nieuwtje van mij is dat ik nu in een Samba band mee speel het is geweldig om je uit te leven met zo een grote surdo (Trommel),

ik begin de weken afte tellen wanneer ik jullie weer kan zien ....geniet nog maar mooi verder .

Groetjes Margo
  3. Richard en Betty:
    Lieve Hanneman en Jimmy,

Jullie hebben je wel uitgesloofd met zo'n lang reisverslag. Volgens ons kom je met meer euro's terug, dan dat je vertrokken bent....
    Als wij het zo lezen, beginnen wij ook zin te krijgen om dit op de planning te zetten.

Heerlijk, dat jullie zo genieten.
    Heel veel plezier nog en tot horens/skype!

Liefs,
    Richard en Ma
  4. Ronnie & Jolien:
    Hey luitjes,

Kan me voorstellen dat het afscheid nemen van Australië zwaar valt en zeker als je 't niet af kunt sluiten met Hollandse lekkernijen....

Wat een mooie foto van jullie bungalowtje aan de rivier in Thailand!Wish I was there met een lekkere bord Pad Thai...

Nou, geniet van het mooie land en veul foto's maken wah!;)
  5. Mirjam:
    23 september 2009
    Kei leuk al die verhalen, ik lees ze elke keer:) Super!

Heel veel plezier nog.. en geniet dr van

Liefs Mirjam
  6. Family from Beautiful (male) Duck:
    Hello dear people,
    Guess who this is? Tipje van de sluier oplichten: we're from Holland (haha). Bedankt voor dit leuke reisverhaal weer!
    Groetjes,
    FFBD
  7. Gerben:
  8. Manouk:
    Heey Han en Jimmy!

Hier is alles goed hoor, nijmegen bevalt super goed! we hebben het allebei wel heel druk met studeren, maar ja, dat hoort erbij;)
    Echt kei leuk om steeds jullie verhalen te lezen! Ben echt jaloers op jullie.

Nog heel veel plezier daar er geniet van de laatste paar maanden:)

liefs Manouk

p.s. Ik zal Gerbens bericht even uitleggen.. er stond nog een plus-teken voor de een, maar die is ineens verdwenen:P dus nou is de grap niet helemaal duidelijk, maar het was dus plus 1.. ;)
  9. andrea:
    hey hanneke en jimmy
    nou gelukkig dat jullie weer goed in thailand zijn aangekomen , geniet ervan en let idd goed op met die buro'tjes...
    en maar niet te spreken over maanden zonder dropjes en wafels haha nou geniet ervan en we zien je wel eens weer bij de waffelle gr andrea
  10. Stef:
    24 september 2009
    Mooie foto's en verhalen maar dat is iets dat niemand zal kunnen begrijpen. Zelfs niet als het er zo uitgebreid staat. Behalve die frikandellen dan. Tis een soort olaf-ramadan voor jullie begrijp ik.
    Hier beginnen de herfst bladeren en snottebellen weer als een gek te ontstaan dus klaag maar niet over die hitte;)
    geloof me, beter tekort aan airco dan tekort aan zon en warmte...

dikke poen!
  11. Johanna:
    Tijgers zijn bruut!
    Wat een ontzettende gave ervaring lijkt me dat! Maar moet Jimmy indd gelijk geven...ik zou ook allang zo'n vervelende, te dikke buik, plakkerige handjes, toerist hebben verscheurd.
    En die twee boven de 16 jr verhalen wil ik natuurlijk erg graag nog een keer horen ;)
    Vandaag komt hier eindelijk weer eens het zonnetje door, maar het is in de verste verte niet zo warm als bij jullie...jammergenoeg.
    Doe mij maar het drukke warme mooie Thailand, dan het koude, natte, ken ik al, Nederland. Hihi
    Geniet ervan!!
    Liefs
  12. Roy:
    Hee Jimmy en Hanneke,

Geweldig weer om een update te lezen. Australie is geweest, Thailand is het nu...
    Geniet maar lekker en kom lekker rond en gezond terug!

Tot gauw.
    Roy.
  13. annelies:
    juppie de puppie
    duurt te lang tot ik bij jullie ben
    nog maar 18 dagen ben ik bij jullie
    maken het lekker twee weken gezellie
    prachtige fotoos
    maar jullie moeten wel voorzichtig en op jullie hoede zijn
    tot heel heel gauw
    Cor en mammels
  14. Cristina:
    Ha liefies!

Natuurlijk werken wij graag mee aan deze recordpoging! Het klinkt allemaal weer ronduit heerlijk die verhalen van jullie! Hier zijn we met hele andere dingen bezig... Lars zit naast mij druk te verven en heeft net met open mond naar de tijgers op jullie foto's zitten kijken. Hij kan er niet genoeg van krijgen! Lisa ligt heerlijk te slapen (had ik al verteld dat ze inmiddels loopt als een kievit?). Alles oke dus hier! We missen jullie wel hoor! Geniet er nog van!

Dikke knuffel van ons allemaal!
  15. Jerney:
    Hallo daar!

Hier weer een reactie om het record te halen! :)

Ik vind het iedere keer weer geweldig om die spannende verhalen van jullie te lezen..
    Ik kijk al uit naar het volgende verhaal. Jullie hebben het zker naar jullie zin..

Nog fftjes en dan kom mamsel :D

Mossels x

Ps. jammer dat jullie niet dieper in detail gaan ;) haha
  16. Suus en Yves:
    24 september 2009
    Zo lekker al die kroketten en kebap hier mmmmmmm
  17. branko:
    24 september 2009
    He Ockers, goed om te horen dat het jullie goed gaat. Hier weinig nieuws, alhoewel..... Laat dat maar aan anderen over om je dat te vertellen. Zit nu lekker op de Malediven met een winnend staatslot op de bank maar heb sterk de indruk dat je toch niet komt..:D

Groet Branko:D
  18. Roos:
    hee you 2,
    Het lijkt mij toch echt snakken naar een snack ... zo'n heerlijke lekkere fricandel, viandel, bereburger of whatever ook.
    Na 4 maanden kunnen jullie hiervan weer dagelijks genieten, en aan ...... roddel doe ik niet!

Groetjes en dikke kus,

Roos.
  19. Willemieke:
    25 september 2009
    Hoi,

Hier ook van mij een bericht om voor de recordpoging!

Heel veel plezier nog!!!

groetjes Willemieke
  20. sina:
    2 oktober 2009
    He luitjes

Geweldig toch die avonturen. Ben eens benieuwd of Thailand ook zo gaat bevallen en of we daar ook mooie foto's van te zien krijgen. Veel plezier en tot gauw. Gr Sina
  21. Nicole:
    21 oktober 2009
    He daar,

Alles oke? Al veel moois beleefd en gezien?
    Het wordt weer is tijd voor een nieuwe up-date;)

Genietse! Knuffel van mij
  22. Davide:
    27 oktober 2009
    Lieve Hanneke en Jimmy,

Heel verstandig dat jullie nog een poosje terug gaan naar jullie Australische thuis en inderdaad na een paar weken/misschien wel dagen... ? zit je hier weer in de dagelijkse sleur met alle verplichtingen die daar bij horen. Geniet daarom maar super van Bayron Bay en de mensen die jullie daar weer/of voor het eerst ontmoeten.

Wij missen jullie!!

Kus,
    Jan en Davide
  23. Davide:
    2 november 2009
    Hé daar.... hoe gaattie al weer in de sleur van het Australische leven of toch geen spijt van jullie beslissing ....geniet er van!!!!

XXXXX
    Jan en Davide